RHIPNA

rhipna_horizontal_cat
rip_infoprac_cat

Intervencions sobre la infància

Proposem tres taules matinals per parlar amb professionals que intervenen sobre la primera infància des dels àmbits de la medicina, l’educació, el camp social i la psicoanàlisi que estan interessats en les preguntes que sorgeixen de la seva pràxis.
Immersos en la rapidesa dels canvis i les transformacions familiars, en les nostres societats altament tecnificades, quina comprensió tenim avui de la infància? Què persisteix i que s’ha modificat? Davant de la diversitat de teories i mètodes, què ens orienta? 

Enigmes de cos

Hem agafat com a punt de partida els “enigmes del cos”, ja que el cos infantil és la “seu” en la qual s’inscriuen i s’escriuen les primeres experiències de satisfacció, els primers malestars, les sensacions corporals que no es poden explicar. L’ ‘infans’ que encara no té accès al llenguatge, respon amb el cos a les dificultats que se li presenten. Símptomes com els vòmits o els eccemes, el rebuig d’ésser alimentats, l’agitació, els trastorns del son o de la parla. Nens i nenes s’expressen, parlen amb el cos o la conducta, en els primers anys de vida.

Destaquem la importà dels vincles primaris. L’ésser humà, des del seu naixement, necessita de l’Altre per poder constituir-se com a subjecte.

Què preocupa als pares i les mares actualment?
Quin acompanyament fem quan ens ocupem de la criança?
Com acollim allò que no sabem o que no entenem?entendemos?

Coordinen les matinals de RHIPNA:
Matilde Pelegrí i Ángels Petit

Properes reunions

15 Mai > debat sobre l’adolescència

18 Set > debat sobre l’adolescència

(Visited 133 times, 1 visits today)
Last modified: 13 de maig de 2021

Comments are closed.

Close