Psicoanàlisi i heterotopies

heterotopias_horiz_cat
hetero_infoprac_cat

Apropar-se a certs discursos contemporanis

Aquest grup de treball pretén apropar-se a certs discursos contemporanis que, o bé interpel·len directament a la psicoanàlisi o bé, al nostre parer, són propers al discurs analític. Anomenem a tals discursos “heterotopies”, espais altres que en paraules de Foucault,

s’obren a l’experiència transformadora del subjecte en crisi.

Si dins de la psicoanàlisi anomenem a tal “subjecte en crisi” simplement subjecte, això no fa més que mostar-nos que la seva experiència es pot ubicar dins de les heterotopies.

No es tractarà de fer concordar discursos ni de vistar-los com qui visita una terra exòtica. Volem interrogar-nos a través seu, deixar-nos canibalitzar, equilibrar precàriament les nostres contradiccions i friccions per condemnar-nos momentàniament a l’exili, a l’errància i a la incomoditat. Però, no és això fer programa d’una relació estructural de la psicoanàlisi amb el seu saber?

Primers textos i primeres dates

D’entrada, i estant oberts a les propostes dels participants, llegirem textos de::

  • Paul B. Preciado
  • Eduardo Viveiros de Castro
  • Donna Haraway y
  • Gayle Rubin. 

Les reunions estaràn coordinades per Miquel À. Riera, seràn, provisionalment, via Zoom i tindràn un format participatiu al voltant d’un text seleccionat prèviament.

La primera reunió serà el dimecres 15 d’octubre 2020 a les 18:00 i la resta seràn els dilluns a les 18:00, cada dues setmanes. 

En la primera reunió explicitarem la política del nostre treball i ens organitzarem. La participació està oberta a tothom, amb aforament limitat i prèvia inscripció: riera.tr@gmail.com

Properes dates

aviat

(Visited 71 times, 1 visits today)
Last modified: 19 de març de 2021

Comments are closed.

Close